Ne güzel ağırlanıyor burada değerli isimler. Sevgili Günay Çoban da aynı şekilde. Aşkın Nur Yengi forumuda üye idi bir zamanlar. Hem foruma özel bir röportajı yer aldı hemde paylaşımları ile foruma ayrı bir renk ve farkındalık sağlıyordu. Sonrasında Aşkın Nur Yengiyi eleştiren bir yorumu yüzünden forum yöneticelerinin ağır hakaretlerine ve akla hayala sığmaz saygısızlık çerçevisinde cevaplar buldu bu yorumuna. Aşkın ın da bir insan olduğunu ve hataları olabileceğini, hepsinden önemlisi eleştirmezsek sürekli sen süpersin dersek Aşkına kötülük edeceğimizi anlatmaya çalışsada yönetici arkadaşların bunu bir savunma gibi algılayarak dahada sığ ve saygısız bir düzeye çektiler konuyu. Günay Çoban vazgeçti ANY forumdan. Şimdi burada eserlerine yer verildiğini görmek, mesleki kişiliğine değer verilen yorumları okumak çok hoşuma gitti.
Evet sevgili Balkan,
O günler benim de hatırımda... Hoş zamanlar değildi... Ama herkesin kendi payına düşen dersi aldığına, hatalarının farkına vardığına inanıyorum. Eminim o dik çıkışları, sevimsiz üslubu kullanan arkadaşlar şimdilerde pişmanlık yaşıyorlar. Birini sevmenin sadece onu pohpohlamak, güzel taraflarını göstermek olmadığını, yeri geldiğinde eleştirinin de gerekli olduğunu anlatmaya çalışmıştı Günay Çoban... Yoksa bunun adı "sevgi" olmaz, körü körüne bir bağımlılık olur... Zaten fan club ların en büyük misyonu da bu olmalı bence. Sanatçı, buradaki grubun yorumunu, değerlendirmelerini dikkate alarak dinleyici nabzını tutabilmeli... Bu önemli bir avantaj olmalı şarkıcı/sanatçı için...
Ben de Günay Çoban ile ilgili fikirlerimi yazayım... Çok güzel, mistik sözler yazıyor. Mesleki anlamda kalıcılığı var, artık Türkiye'nin en iyi vokalleri ondan söz alıyor albümlerine. Son yıllarda öne çıkan en iyi söz yazarlarından ve biliyorum çok güzel şeyler üretmeye devam edecek. Ayrıca bir o kadar da mütevazidir kendisi. Eğitmen yönünü de gösterir bir çok zaman. Eğitim ile ilgili bir çok sosyal projeye dahil olduğunu biliyorum. ÖZellikle doğuda okuyamayan çocuklar için...
Böyle değerli sanatçılar az kaldı artık. Yerine de yenileri çok az geliyor. Değerini bilmek gerek, farkında olmak gerek...